Begravelse eller bisættelse

Hjem » Dødsfald » Begravelse eller bisættelse

Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

– Ring 72 24 72 00

Det første, du skal tage stilling til er, om afskeden skal foregå ved en begravelse eller en bisættelse. I skal selvfølgelig se både på det praktiske, afdødes ønsker og prisen.

Selve handlingen i kirken eller kapellet er forskellig. Bisættelsen slutter oftest med at kisten bæres ud til rustvognen. Ved en begravelse følgers kisten helt ud til gravstedet. Ved gravstedet har i mulighed for f.eks. at synge en sang, og så siger præsten som regel et par ord ved graven.

Selv om afdøde har haft et bestemt ønske, så kan der være årsag til at ændre på det. For eksempel hvis afdøde har ønsket en bisættelse. I har måske brug for et gravsted at besøge afdøde ved. Så kan I vælge at få afdøde begravet i stedet. I kan også vælge at få afdøde kremeret, hvis en begravelse ikke fungerer for jer. Det er jo jer der skal leve videre med de beslutninger, der træffes efter et dødsfald.

Pris på begravelse eller bisættelse gennem bedemand

Den store prisforskel mellem en begravelse og en bisættelse ligger i betalingen til kirkegården. Et kistegravsted købes som regel for 20 eller 30 år, mens et urnegravsted som regel købes købes for 10 år. Der er altid mulighed for at forlænge perioden.

Hvis i vælger at sprede asken over havet, er der ikke nogle omkostninger til gravsted.

Nogle kirkegårde kræver udlæg fra bedemand, som derefter påfører det på den samlede faktura. Andre kirkegårde fakturerer direkte til boet.

Bedemandens pris afhænger af dine valg til begravelsen/bisættelsen. Ifølge foreningen Liv og Død koster en begravelse i gennemsnit kr. 20,000,- til 25.000,- afhængig af dine valg af kiste, blomster, urne, efterfølgende mindesammenkomst med mere. Du kan læse mere i vores artikel om priser eller i bladet Tænk.

Borgerlig begravelse eller bisættelse

Hjertebegravelse bedemand kan også bistå ved en såkaldt borgerlig bisættelse eller begravelse. En borgerlig højtidelighed afholdes, når afdøde enten ikke har været medlem af folkekirken, eller ikke har ønsket at en præst medvirker ved højtideligheden.

Oftest sørger bedemanden for at kapellet bliver reserveret og at alle de tiltag familien ønsker, bliver udført. Det kan være aftaler med sanger, musik eller taler.

Hvis ingen fra familien ønsker at tale over afdøde, kan hjertebegravelses bedemand gøre dette for jer. Det sker naturligvis efter samtale med familien om, hvad der skal tales om.

Når man foretager en borgerlig bisættelse eller begravelse, kan familien frit beslutte, om der skal synges salmer eller andre sange. Om der skal levende eller medbragt musik er også op til de pårørende selv. Højtideligheden kan med andre ord planlægges fuldstændigt efter familiens ønsker.

Borgerlig bisættelse også for anden tro

Der kan være tale om borgerlige højtideligheder, hvis afdøde har haft en anden tro end man har som medlem af den danske folkekirke. Man kan altså godt benytte en del af de bygninger der er lavet til den danske folkekirke – dog ikke selve kirken. Årsagen er at sognepræsten er begravelsesmyndighed i Danmark, så derfor skal alle dødsfald registreres her. Det gælder også ved begravelse af eksempelvis muslimer, sikher, buddhister eller jøder.

Kan man blive begravet uden bedemand? 
Det er ikke et krav at du skal kontakte en bedemand. De fleste gør brug af en bedemand, der kan tage sig af de mange praktiske forhold i forbindelse med dødsfaldet og begravelsen

 

 

Bedemænd Hjertebegravelse

Kontakt os

Vi er klar til at hjælpe dig trygt videre og gennem forløbet.
+45 72 24 72 00
[email protected]

Udtalelser

Udtalelser fra vores kunder

Vi har været meget tilfredse med vort samarbejde omkring min mands bisættelse. Det blev så enkelt, smukt og højtideligt som vi kunne ønske.
– Venlig hilsen Nethe Schultz

Vi har været rigtig glade for jeres service. Der var meget godt styr på det hele, og bedemanden var god til at tage hånd om alting, også selvom der var nogle lidt særlige og besværlige ønsker til forløbet.

– Familien til Zarah Norooz

Forløbet med bedemanden er gået helt perfekt. Bedemanden var sød og behagelig og overholdt deres aftaler. Der var ikke noget at klage over. Jeg vil gerne anbefale bedemanden videre.

– Pårørende til Esta C.

Vi har været meget tilfredse med hele forløbet. God hjælp og information inden bisættelsen, din håndtering af det kirkelige forløb, samt din pæne fremtræden var med til at gøre bisættelsen smuk og mindeværdig.

– Annette M. med familie.

Mødet gik fint, hvor vi igennem en god dialog planlagde forløbet. Til bisættelsen gik alt som det skulle.

– Jonna N.

  • RPrisvenlig bedemand
  • RFri km på rustvognskørsel
  • RKontakt os hele døgnet
  • RVi tilbyder hjemmebesøg