Rustvogn og kørsel

Hjem » Hjertebegravelses opgaver » Rustvogn og kørsel

Ordrup kirke rustvognKørsel med rustvogn til og fra højtideligheden er blevet en tradition i Danmark. Der er ikke noget krav om at man benytter en rustvogn, men der er et krav om at man udøver sømmelig omgang med afdøde.
Hvis man vælger selv at transportere kisten, skal man desuden undgå at forstyrre den offentlige ro og orden.

En rustvogn er en speciel bil, der er beregnet til transport af afdøde personer. Transport foregår både fra stedet hvor dødsfaldet skete og fra opbevaring til kirken, og fra kirken til jordfæstelse eller kremering.

Rustvogn er et begreb med cirka 100 år på bagen. Under 1. verdenskrig blev de faldne soldater transporteret fra slagmarken på udrustningsvognen. Det er siden blevet til ordet rustvogn, men betydningen er stadig den samme – en vogn man transporterer afdøde mennesker i.

Rustvognen kan køres af bedemanden, eller af en særlig rustvognskører.

Når en rustvogn kører fra kirken mod krematoriet, foregår det typisk langsomt, så de efterladte kan få tid til at sige ordentligt farvel. Måske har du set at nogle følger efter rustvognen, men det er som regel kun, hvis der skal foregå en begravelse på en anden kirkegård. Vi har normalt ikke rustvogns konvoj kørsel i Danmark.

Bedemænd Hjertebegravelse

Kontakt os

Vi er klar til at hjælpe dig trygt videre og gennem forløbet.
+45 72 24 72 00
[email protected]

Udtalelser

Udtalelser fra vores kunder

Vi har været meget tilfredse med vort samarbejde omkring min mands bisættelse. Det blev så enkelt, smukt og højtideligt som vi kunne ønske.
– Venlig hilsen Nethe Schultz

Vi har været rigtig glade for jeres service. Der var meget godt styr på det hele, og bedemanden var god til at tage hånd om alting, også selvom der var nogle lidt særlige og besværlige ønsker til forløbet.

– Familien til Zarah Norooz

Forløbet med bedemanden er gået helt perfekt. Bedemanden var sød og behagelig og overholdt deres aftaler. Der var ikke noget at klage over. Jeg vil gerne anbefale bedemanden videre.

– Pårørende til Esta C.

Vi har været meget tilfredse med hele forløbet. God hjælp og information inden bisættelsen, din håndtering af det kirkelige forløb, samt din pæne fremtræden var med til at gøre bisættelsen smuk og mindeværdig.

– Annette M. med familie.

Mødet gik fint, hvor vi igennem en god dialog planlagde forløbet. Til bisættelsen gik alt som det skulle.

– Jonna N.

  • RPrisvenlig bedemand
  • RFri km på rustvognskørsel
  • RKontakt os hele døgnet
  • RVi tilbyder hjemmebesøg