Transport af urne til og fra krematoriet og kirkegård

Hjem » Hjertebegravelses opgaver » Transport af urne til og fra krematoriet og kirkegård

Når de pårørende har besluttet om afdøde skal begraves eller bisættes skal der vælges kiste og eventuel urne. Hvis afdøde skal bisættes (kremeres) skal urnen til krematoriet.

Transport af urne til krematoriet

I forbindelse med kørsel af kisten til krematoriet tager bedemanden typisk urnen med til afdødes aske. Hvis det er en speciel urne, kan den godt være længere undervejs, og bedemanden må derfor tage hen til krematoriet med urnen senere.

 

Krematoriet giver bedemanden besked om hvornår urnen kan afhentes. Der kan gå op til 14 dage før urnen er klar til nedsættelse. Transport af urne sker altid i en særlig transportkasse, så der ikke sker noget med den.

Bedemanden fra Hjertebegravelse aftaler derefter med kirkegården hvornår urne nedsættelsen kan ske, og hvis familien ønsker det, kan de deltage i nedsættelsen af urnen.

Hvis afdøde har ønsket at ligge på de ukendtes gravsted, får man normalt ikke mulighed for at overvære urne nedsættelsen, men man får besked når det er foregået.

Der er også mulighed for at nedsætte urnen på privat grund, sprede asken over havet, eller nedsætte urnen i en skovbegravelsesplads. Læs mere her

 

Bedemænd Hjertebegravelse

Kontakt os

Vi er klar til at hjælpe dig trygt videre og gennem forløbet.
+45 72 24 72 00
[email protected]

Udtalelser

Udtalelser fra vores kunder

Vi har været meget tilfredse med vort samarbejde omkring min mands bisættelse. Det blev så enkelt, smukt og højtideligt som vi kunne ønske.
– Venlig hilsen Nethe Schultz

Vi har været rigtig glade for jeres service. Der var meget godt styr på det hele, og bedemanden var god til at tage hånd om alting, også selvom der var nogle lidt særlige og besværlige ønsker til forløbet.

– Familien til Zarah Norooz

Forløbet med bedemanden er gået helt perfekt. Bedemanden var sød og behagelig og overholdt deres aftaler. Der var ikke noget at klage over. Jeg vil gerne anbefale bedemanden videre.

– Pårørende til Esta C.

Vi har været meget tilfredse med hele forløbet. God hjælp og information inden bisættelsen, din håndtering af det kirkelige forløb, samt din pæne fremtræden var med til at gøre bisættelsen smuk og mindeværdig.

– Annette M. med familie.

Mødet gik fint, hvor vi igennem en god dialog planlagde forløbet. Til bisættelsen gik alt som det skulle.

– Jonna N.