Afhentning af dødsattest og kørsel af papirer til myndigheder

Hjem » Hjertebegravelses opgaver » Afhentning af dødsattest og kørsel af papirer til myndigheder

Dødsattest udfærdiges af lægen, som erklærer at personen er død. Dødsfald kan udelukkende anmeldes når en dødsattest er udfærdiget.

Dødsattest til kirken

Dødsattesten indeholder flere sider. Bedemanden hos Hjertebegravelse.dk modtager og anvender kun første side, som beskriver hvor og hvornår dødsfaldet er sket, samt navnet på afdøde.

Lægen skal altid indberette dødsfaldet til dødsårsags registret. Som pårørende kan man altid kontakte afdødes læge, for at få yderligere informationer om dødsårsagen.

Hjertebegravelses bedemand sørger for at udfylde dødsattesten med afdødes oplysninger, samt den eventuelle ægtefælles oplysninger. Herefter kører vi typisk papirerne til den afdødes lokale sognekirke, hvor kordegnen registrerer dødsfaldet. Herefter sender kirken oplysninger til skifteretten og afdødes bankkonti fastfryses.

Dødsattest i udlandet

Skulle dødsfaldet ske i udlandet, er det de lokale myndigheder i det pågældende land, der udfylder en dødsattest. Du skal derefter medbringe dødsattesten, når dødsanmeldelsen skal udfyldes.

Hvis den afdøde ikke skal kremeres inden hjemtransport, er det nødvendigt, at det pågældende lands myndigheder udsteder et ligpas til afdøde. Ligpasset er en garant for, at de sundhedsmæssige og administrative krav til at transportere afdøde er overholdt. Ligpas kræves ikke ved transport af:

  • aske til eller fra udlandet
  • lig inden for Danmarks grænser

Hvis den afdøde skal transporteres i en kiste, stilles der særlige krav til kistens udformning. Det gælder især, hvis transporten foregår med fly. Bedemanden sørger for at afhente afdøde i en særlig afdeling af lufthavnen, og transporterer afdøde til kapellet hvorfra afdøde skal bisættes eller begraves.

Arvemøde

Normalt indkaldes familien indenfor 14 dage til skifteretten, for arvemøde. Hvis du ikke hører fra skifteretten inden der er gået 3 uger efter dødsfaldet, er det en god ide at kontakte hjertebegravelses bedemand, som derefter følger op på sagen med kordegnen. Alle informationer bliver i dag overført elektronisk – undtagen brevet fra kordegnen til skifteretten – og derfor kan det betyde at brevet ikke altid når frem.

Bedemænd Hjertebegravelse

Kontakt os

Vi er klar til at hjælpe dig trygt videre og gennem forløbet.
+45 72 24 72 00
[email protected]

Udtalelser

Udtalelser fra vores kunder

Vi har været meget tilfredse med vort samarbejde omkring min mands bisættelse. Det blev så enkelt, smukt og højtideligt som vi kunne ønske.
– Venlig hilsen Nethe Schultz

Vi har været rigtig glade for jeres service. Der var meget godt styr på det hele, og bedemanden var god til at tage hånd om alting, også selvom der var nogle lidt særlige og besværlige ønsker til forløbet.

– Familien til Zarah Norooz

Forløbet med bedemanden er gået helt perfekt. Bedemanden var sød og behagelig og overholdt deres aftaler. Der var ikke noget at klage over. Jeg vil gerne anbefale bedemanden videre.

– Pårørende til Esta C.

Vi har været meget tilfredse med hele forløbet. God hjælp og information inden bisættelsen, din håndtering af det kirkelige forløb, samt din pæne fremtræden var med til at gøre bisættelsen smuk og mindeværdig.

– Annette M. med familie.

Mødet gik fint, hvor vi igennem en god dialog planlagde forløbet. Til bisættelsen gik alt som det skulle.

– Jonna N.