Hjælp til udfyldelse af papirer og attester ved dødsfald

Hjem » Begravelseshjælp » Hjælp til udfyldelse af papirer og attester ved dødsfald

Ved et dødsfald skal forskellige papirer til offentlige myndigheder udfyldes. Det indbefatter blandt andet til afdødes fødselssogn. Kordegnen i den lokale kirke skal så vidt muligt se afdødes dåbsattest, den eventuelle ægtefælles dåbsattest samt deres vielsesattest. Hjertebegravelses bedemand hjælper selvfølgelig gerne med at finde eller fremskaffe oplysninger omkring fødselssogn hvis disse attester ikke findes.

Hvis afdøde aldrig har været medlem af folkekirken findes disse kirkelige papirer og attester naturligvis ikke.

Papirer og attester der skal udfyldes

Midt i sorgen, hvor alle de praktiske ting i forbindelse med begravelsen skal ordnes, kan det være svært at overskue alle de ting der skal ske. Det kan være en lettelse for en selv, hvis man kan forberede sig til det første møde med bedemanden og finde de ting frem, som skal bruges ved den første samtale.

Det er ikke så mange ting, som er nødvendige ved det første møde. Her er en lille liste over de dokumenter, der ofte er brug for.:

  • Egen og ægtefælles/samlevers dåbsattester
  • Vielsesattest
  • Sygesikringskort
  • Indbetaling til begravelseskasse
  • Policer til forsikringsordninger fx:
  • Sygeforsikringen Danmark
  • Gruppelivsforsikring ( Fagforening)
  • Kapitalpension
  • Livsforsikringer

Hjertebegravelses bedemand sørger selvfølgelig for at udfylde papirer og attester så familien blot skal underskrive.

Ud over ovenstående er der mange ting der skal arrangeres og ordnes i løbet af nogle få dage. Dødsfaldet skal anmeldes til sognet indenfor to dage. Begravelsen eller bisættelsen skal normalt ske senest otte dage efter dødsfaldet. Det er muligt ved dispensation af få forlænget tiden inden begravelse eller bisættelse til 14 dage.

Ofte oplever vi at den afdøde ikke selv har taget stilling til spørgsmål og ønsker omkring sin egen bisættelse eller begravelse, og så er det jo op til dig som den efterladte at finde ud af, hvordan forløbet skal være. Hjertebegravelse er din samtalepartner, så du kan finde frem til en god og mindeværdig afsked med afdøde.

Når det kommer til papirarbejdet, er afdødes trosretning underordnet i Danmark. Alle papirer og attester om dødsfald skal anmeldes og afleveres i afdødes sognekirke. Det er herfra man holder styr på hvem der er levende og hvem der er døde i Danmark. Og det er herfra alle oplysninger går ud til alle andre offentlige myndigheder.

Oplysninger benyttes grundlæggende i en masse registre. For eksempel bliver afdødes bankkonto spærret lige så snart dødsattesten bliver modtaget i det offentlige digitale system. Hvis man har kontofællesskab kan det blive en ubehagelig overraskelse for den efterladte ægtefælle.

Bedemænd Hjertebegravelse

Kontakt os

Vi er klar til at hjælpe dig trygt videre og gennem forløbet.
+45 72 24 72 00
[email protected]

Udtalelser

Udtalelser fra vores kunder

Vi har været meget tilfredse med vort samarbejde omkring min mands bisættelse. Det blev så enkelt, smukt og højtideligt som vi kunne ønske.
– Venlig hilsen Nethe Schultz

Vi har været rigtig glade for jeres service. Der var meget godt styr på det hele, og bedemanden var god til at tage hånd om alting, også selvom der var nogle lidt særlige og besværlige ønsker til forløbet.

– Familien til Zarah Norooz

Forløbet med bedemanden er gået helt perfekt. Bedemanden var sød og behagelig og overholdt deres aftaler. Der var ikke noget at klage over. Jeg vil gerne anbefale bedemanden videre.

– Pårørende til Esta C.

Vi har været meget tilfredse med hele forløbet. God hjælp og information inden bisættelsen, din håndtering af det kirkelige forløb, samt din pæne fremtræden var med til at gøre bisættelsen smuk og mindeværdig.

– Annette M. med familie.

Mødet gik fint, hvor vi igennem en god dialog planlagde forløbet. Til bisættelsen gik alt som det skulle.

– Jonna N.