Pårørende taler med præsten om højtideligheden

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De pårørende har mulighed for at tale med præsten om afdødes liv til den tale præsten holder over afdøde. Desuden er der mulighed for at bestemme hvilken musik og salmer der skal spilles og synges. Hvis man har særlige ønsker til en sanger eller noget specielt musik, kan man også aftale det.Birkerød Kirke

Mødet mellem præsten og de pårørende kan holdes både i sognegården, i kirken, eller hjemme hos de pårørende, hvis de hører til samme sogn. Mødet kan også afholdes i den afdødes hjem.

Oprindeligt var præsten den person man søgte råd og vejledning hos når der var sket et dødsfald i familien. Det kan man stadig gøre, for det er en stor del af præstens arbejde at sørge for sjælefred – også selvom det ikke var din præst, men din pårørendes.

Selv om mange i dag søger hjælp hos professionelle psykologer når de er i livskriser, som et dødsfald jo er, så har de professionelle ikke samme indgangsvinkel til livet, døden, tro og hvad der sker bagefter, som præsten har. Det kan derfor være en god ide at få talt ud med præsten om det du tænker i forbindelse med dødsfaldet.

Præsten, såvel som bedemanden, har tavshedspligt, så det du siger til dem kommer ikke videre.

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]