Gravsten eksempler

Gravsten

Hjertebegravelse hjælper også med at bestille gravsten og mindesten eller tilføjelse af navn på en familiegravsten.

De fleste vælger i dag enten en gravsten eller en mindeplade til at gøre opmærksom på hvem den afdøde var. De fleste steder er det valgfrit hvilken sten eller mindeplade man vælger. Der kan findes særlige regler for nogle kirkegårde for den type sten der må benyttes, så det er altid en god ide at få afstemt med bedemanden hvad der er tilladt på netop den kirkegård, hvor afdøde skal ligge på.

I Danmark skriver man typisk hvad afdødes navn, fødselsdato og dødsdato er. Nogle tilføjer et citat eller et digt. I udlandet bruger man meget ofte billeder på gravstedet, så man stadig har en visuel præsentation af afdøde. Hvis du er ægtefælle til afdøde, så er der også mulighed for at beslutte på forhånd om der skal være plads til dit navn senere.

Gravsteder har en fredningsperiode på 10-20 år. Når fredningsperioden er overstået kan familien afhente mindestenen eller mindepladen. Hvis familien ikke afhenter mindestenen, så bliver den bortskaffet af kirkegårds betjenten.

Hjertebegravelses bedemand har et katalog med et bredt udvalg af gravsten og mindeplader, som vi kan præsentere dig for.