Salmehæfte eksempelNogle afdøde har ønsket at deres begravelse eller bisættelse skal være speciel. Derfor kan de også have planlagt at få fremstillet salmehæfter med de salmer der skal synges ved højtideligheden. Salmehæfter kaldes nogle gange forskellige ting som salmeblade, sangblade og sanghæfter.

Salmehæftet er en service til de deltagende ved bisættelsen eller begravelsen, da alle kirker har sangbøger med salmer. Det kan dog ske at nogle kirker ikke har nok salmebøger til det forventede antal deltagere ved højtideligheden, og så kan salmehæftet være en god hjælp. Hjertebegravelses bedemand, kan naturligvis være behjælpelig med at få fremstillet et salmehæfte.

De pårørende beslutter salmer og eventuelle sange sammen med præsten, hvis højtideligheden skal foregå i kirken. Hvis der er tale om en borgerlig begravelse uden præst, så kan de pårørende selv bestemme salmer og sange.

Et salmehæfte indeholder typisk afdødes navn, fødselsdato og dødsdato, samt dato for højtideligheden. Man plejer også at skrive hvor og hvornår højtideligheden afholdes. Hæftet indeholder enten sange og salmer, og på bagsiden kan man invitere til en kaffe sammenkomst bagefter.