Blomsterne på gravstedet

skovshoved kirke blomsterSom pårørende bestemmer du om blomsterne på kisten skal følge kisten til krematoriet, eller om de skal lægges ved gravstedet. De andre blomster og bårebuketter der måtte komme fra gæster ved højtideligheden, kan ligeledes følge med til krematoriet eller lægges ved gravstedet.

Når gæsterne ankommer til kirken hjælper bedemanden med at pakke blomsterne eller bårebuketterne ud og anrette dem langs kirkegulvet i forlængelse af kisten. Hvis højtideligheden foregår i kapellet, er der ikke så meget plads. Her bliver blomsterne anrettet, hvor det kan lade sig gøre.

Mange gæster vedlægger en hilsen til familien sammen med blomster og bårebuketter. Disse hilsener samler bedemanden sammen og udleverer dem til familien, når bisættelsen eller begravelsen er ovre.

Bedemanden fra Hjertebegravelse sørger for, at blomsterne fra gæsterne bliver lagt på det aftalte sted. Det kan enten være på gravstedet, kirkegårdens kranseplads eller et alternativt sted. Nogle pårørende ønsker at få blomsterne lagt i familiens have.

Hvis familien vælger at få lagt blomsterne på kirkegårdens kranseplads eller ved de ukendtes gravsted, fjerner kirkegårdens personale blomsterne når de er visne. Hvis blomsterne lægges ved et gravsted, er det familiens aftale med kirkegården, der afgør hvem der fjerner de visne blomster.