’Min sidste vilje’

30. juli 2022
Hjertebegravelse hjælper med Min sidste vilje

Min sidste vilje’ kan bestilles hos Hjertebegravelse

Det kan være en rigtig god ide, at undersøge om den afdøde har nedfældet sin sidste vilje – og måske skulle du overveje selv at nedskrive din. Det giver ro til de efterladte.

Desværre er det sjældent, at vi har fået taget den svære samtale, før vi selv eller vores kære går bort. Det kan derfor være en rigtig god ide at tage samtalen om begravelsen eller bisættelsen – enten med et eller flere familiemedlemmer – eller nedfælde ’Min Sidste Vilje’ for dig selv. 

Det kan gøres i en pjece du får udleveret af bedemanden, eller du kan gøre det online på en hurtig og overskuelig måde. Her fremgår mange af de valg, der skal tages ved dødsfald. Din sidste vilje på papir, skal være forsynet med original underskrift for at være gyldig. 

Der er flere fordele

Du behøver ikke at inddrage de pårørende, hvis du ikke kan eller vil tale om døden. Pjecen kan være et godt udgangspunkt til at starte en samtale om et sårbart emne. Døden er en naturlig del af livet og det kan tage brodden af usikkerheden, ved at tale om og dokumentere ens ønsker og tanker. Ved at træffe en række vigtige valg på forhånd, om hvilke rammer du ønsker for din begravelse eller bisættelse, hjælper du samtidig dine pårørende i en sorgens stund. 

Der opstår naturligt en masse spørgsmål: 

  • Vil man kremeres eller jordbegraves? 
  • Hvad er forskellen på en begravelse eller bisættelse? 
  • Skal det være en kirkelig eller en borgerlig højtidelighed? 
  • Hvilken type kiste eller urne ønskes? 
  • Er der blevet taget stilling til kirke og kirkegård? 
  • Ønsker man at få sin aske spredt på havet? 
  • Er man åben for organdonation? 

Det kan også være, at der er specielle ønsker til kiste, salmer, blomster eller noget helt andet. 


Bestil pjecen eller få adgang til onlineversionen ’Min sidste vilje’ af bedemanden fra Hjertebegravelse. Tag direkte kontakt på telefon 7224 7200, og hør hvor du finder din lokale begravelsesforretning.

Få hjælp i dag

Kontakt os gennem formularen eller ring direkte. Vi er klar til at hjælpe dig videre sikkert og trygt.