Hvilken kiste skal jeg vælge?

15. juli 2022
Kister kan købes hos Hjertebegravelse

Hvilken type kiste?

Kister er opdelt i begravelseskister og bisættelseskister. Valg af kiste, afhænger ikke kun af vægt, træsort eller udseende, men kan også afhænge af, om der ønskes en mere bæredygtig begravelse. Hjertebegravelse kan skaffe andre typer kister, end dem vi har billeder af under produkter.

En mindeværdig begravelse

Livet er smukt – det kan den sidste afsked også blive. Hos Hjertebegravelse har vi først og fremmest fokus på en smuk og mindeværdig begravelse, der matcher din eller afdødes ønsker mest muligt. Vi mener ikke at prisen skal være den eneste faktor i valg af kiste, men mere en repræsentation der kendetegnede personens liv og personlighed. Det er måske værd at undersøge, om den afdøde selv har nedfældet nogle specifikke ønsker online eller på et stykke papir kaldet ’Min Sidste Vilje’.

Både størrelsen, udseendet og materialet kan variere i det uendelige – det er endda muligt at få kisten bemalet af en kunstner som Hjertebegravelse har tilknyttet (ex en tro kopi af et japansk kloster på en bjergside). Der findes basiskister i helt enkle rene linjer og dem med ornamenter samt et stort udvalg af farver. Der findes kister i ubehandlet fyrretræ, bambus, egetræsfiner, massivt egetræ, kurve samt kister i overstørrelser og til de små. Findes der helt specielle ønsker, så rådgiver vi gerne.

Bisættelseskister

En bisættelseskiste bruges når afdøde skal kremeres efter højtideligheden. Herefter fyldes asken på en urne – enten til at lægges i jorden eller spredes i havet. Bisættelseskister er ofte i lettere materiale, da det er en fordel at de brænder hurtigere. Jo hurtigere og mere effektivt en kiste brænder, jo bedre for miljøet.

Begravelseskister

En begravelseskiste er ofte tungere end en kremeringskiste. De fleste kister i dag er fremstillet af spånplader. De kan også være lavet af bambus, egetræ, birketræ, mahogni og andre træsorter, for at det skal passe til enten afdødes eller din smag. Traditionelle begravelseskister vejer fra 45 kg og op. Den letteste kiste på markedet er lavet af bæredygtig pap og vejer kun 12 kg – uden at gå på kompromis med styrken. Læs mere om bæredygtig begravelse.

Prisniveauet for kister ligger fra 4.500 kroner op til ca. 30.000 kroner. Børnekister ligger fra 2.500 kroner. En bæredygtig kiste fra Orbit koster 7.595 kroner (2022).

Kan man blive brændt uden kiste? 

Ved kremering er der et lovkrav om at der anvendes en kiste ved begravelsen. Man kan vælge at lave kisten selv. Hvis du vil lave kisten selv, skal du overholde følgende regler:

  • Størrelsen på en standardkiste har længden: 210 cm, bredden: 80 cm og højden: 80 cm.
  • Kisten skal kunne klare op til 125 kg vægt (standardkiste)
  • Rammen også kaldet en sarg skal være med til at fordele vægten jævnt.
  • Til bund, sider og låg kan anvendes enten massivt træ eller spånplader i kvaliteten E1

Mød vores bedemænd i din lokale begravelsesforretning, eller lad os komme på besøg for en personlig og uforpligtende samtale. Tag kontakt til bedemanden fra Hjertebegravelse på telefon 7224 7200.

Orbit kiste med polstring
Den bæredygtige papkiste fra Orbit vejer kun 12 kg – her ses den med hvid polstring

Få hjælp i dag

Kontakt os gennem formularen eller ring direkte. Vi er klar til at hjælpe dig videre sikkert og trygt.